Активен Таг

економија

Раст на цената на нафтата на светските берзи поради војната во Украина, цената околу 100 долари за…

На лондонскиот пазар во четвртокот, веднаш по рускиот напад на Украина, цената на барел нафта скокна на над 105 долари за барел, првпат по повеќе од седум години, но во петокот падна под тоа психолошки важно ниво. По големите осцилации