YouTube повторно ги изнервира корисниците! Еве што се случува ако вклучите блокатори на реклами

Изминативе денови, неколку корисници на социјалните мрежи се пожалија дека YouTube веднаш ги преместил на крајот на видеото доколку имаат активирано блокатори на реклами.

YouTube веќе некое време се бори со блокаторите на реклами , и тие тоа го правеа на различни начини, од забавување на видеото ако блокирачот на реклами е активиран, до едноставно одбивање да се репродуцира видеото.

Сега, корисниците известуваат дека нивниот клип завршува веднаш, дури и кога ќе погодат реприза. Од друга страна, штом го избришат адблокерот, се работи како што треба.

Многумина веруваат дека YouTube го направил ова намерно, но има и мали шанси да е блокатор на реклами.

Имено, на почетокот на годинава беше забележан баг и YouTube беше неправедно обвинет за мешање со корисниците.