МЗ: Успешно се изведува третата по ред трансплантација од почетокот на годинава, дополнително следуваат уште трансплантации

Националниот координатор д-р Маја Мојсова Мијовска, болничките координатори заедно со екипите од Клиниката за Неврохирургија, КАРИЛ, Рендген институтот, Клиниката за трансфузиологија, Клиниката за нефрологија, Клиниката за кардиологија и хируршките клиники за Урологија и Ортопедија викендов успешно ја прават третата по ред трансплантација од почетокот на годинава, информира Министерството за здравство.На фејсбук-профилот од Министерството соопштија дека и двајца млади пациенти на дијализа ќе добијат бубрези од починат донатор чие семејство вчера попла