Ако змија легне до вас, тоа значи само едно: Ветеринар ги шокира сите со своето тврдење – Важно е да знаете (ФОТО)

0

Оваа кратка приказна, широко споделувана низ Фејсбук од корисникот Крис Планер, е нешто за размислување.

Приказната гласи вака:

Еднаш имаше една жена која имаше змија и која многу ја сакаше. Змијата била долга околу 7 метри и еден ден престанала да јаде. Неколку недели таа имала безуспешни обиди да ја натера змијата да јаде, па жената ја однела змијата на ветеринар.

Жената му ја објаснила ситуацијата на ветеринарот и тој ја прашал:

„Дали твојата змија спиеше со тебе ноќе или се гушкавте одблизу а после тоа таа се испружи?“

Жената одговорила:

„Да, таа го прави тоа секој ден и тоа ме прави толку тажна што не можам да и’ помогнам да се чувствува подобро“.

Ветеринарот и рекол:

„Госпоѓо, вашата змија не е болна, за малку ќе ве изедела. Таа ве мерела секој ден за да знае колку сте долга а не јадела за да има доволно простор да ве свари.”

Жената останала шокирана!