Андрија Милошевиќ се присети на тешките денови: „Платата ми беше 210 евра, а за стан плаќав 200 евра“.

0

Во емисијата на Милан Калиниќ гостуваше Андрија Милошевиќ и во таа прилика се потсети на времето кога едвај преживуваше.

Актерот истакна дека не живеел секогаш удобно и дека едвај преживувал во студентските денови.

– ,Додека работев на телевизија, истовремено правев турнеи, играв во емисии, снимав речиси триесет емисии месечно. Во Црна Гора патував со воз. Играв претстава овде во Белград, се возев во 22 часот, доаѓаав во Подгорица наутро. Таму играв претстава, се качував во воз за да стигнам овде… Живеев во воз една година” – се присети тој.

Тогаш немал многу пари, згора на тоа кога ќе ја плател киријата ќе му останеле 10 евра.

– Платата ми беше 210 евра, а за станот плаќав 200 евра. Не ме прашувајте како живеев со 10 евра. Така влегов во тој производствен бизнис. Кога го наоуштив Survivor, се вратив во Белград и се шетав низ Нов Белград, седнав во кафуле и ги гледав Никола Роквиќ, Гру и еден непознат дури гостуваа во една емисија. Се расправаа за нешто, а потоа ми текна да направам претстава за рокер, фолклорист и рапер – откри Андрија како се родила идејата за серијата ,, Pjevaj brate – Пеј брате”