АПОКАЛИПСА ВО ХРВАТСКА, ЛУЃЕТО ТРЧАТ ВО ПАНИКА! На мрежите се шират снимки од невремето, темен облак го проголта Порече (ВИДЕО)

Во Хрватска започна ново невреме со суперќелии, а снимките од невремето ги преплавија социјалните мрежи. Во Порече има огромен црн облак кој го „проголта“ овој град.

Во Хрватска пристигна нова суперќелија бура, преку Словенија пристигна од Италија, а подоцна во вечерните часови треба да ја погоди и Србија. Невремето суперќелии ја направи Србија вистинска катастрофа во Хрватска, три лица за жал го загубија животот, а сега на социјалните мрежи се шират видеа од невремето кое започна во соседството.

Луѓето кои живеат во Пореч снимиле сцени од катаклизмичните црни облаци кои го покриваат небото. Невремето започна, црниот облак буквално го „проголта“ градот.

Во Ловран нема ништо подобро. Силен дожд проследен со град го „победи“ градот.

Наскоро невреме се очекува и во Загреб. Таму е вклучен црвен аларм.