Ахмети од Приштина: Косово ја има мојата безрезервна поддршка

0

 Претседателот на Демократската унија за интеграција, Али Ахмети, заедно со првиот вицепремиер Артан Груби, престојуваа во Приштина каде на покана на претседателот Османи учествуваа на главните демонстрации за независност организирани од институциите на Републиката.

Ахмети рече дека 15-годишнината од независноста ја прославил во Приштина на официјалниот државен прием организиран од претседателот Османи.

„Косово ја има мојата безрезервна поддршка и целосно се солидаризирам со напорите да го завршиме патувањето на целосно, заслужено и неотуѓиво државјанство“, напиша Ахмети.