Баба ги капела децата со отровна материја? Девојчето (5) починало, момчето (2) се бори за живот

Полицијата за инцидентот била известена во четвртокот вечерта откако децата биле примени во болница и во моментов е во тек истрага.

Почина петгодишното девојче, додека нејзината двегодишна братучетка е во критична состојба откако наводно биле изложени на токсична супстанција додека нивната баба наводно ги капела.

Со слични симптоми во болница се појавиле и кај постарата сестра на момчето (10).

Несреќен сплет на околности се случи во Кандаре,  Романија , а како можен извор на труење се споменува отров, кое се користи за чистење на животните од внатрешни паразити.

За овој инцидент полицијата била известена во четвртокот вечерта, откако децата биле примени во болницата во Чандареј.

Момчето моментално се бори за живот, а лекарите прават се за да му помогнат.

Полицијата по истрагата се сомнева дека за оваа трагедија е одговорна 35-годишна баба, чандарејчанка. Се претпоставува дека при капење на децата користела токсична супстанца, најверојатно томоксан.

Истрагата е во тек со цел да се утврди дали станува збор за убиство и злоупотреба на малолетници.