Банкарите Хонг Конг привлекуваат штедачи од Кина со mRNA вакцина, Бентли Џим и попуст во луксузен хотел!

Еден од понеобичните подароци за штедачите кои ќе одлучат да им доверат значителни суми моментално го имаат банкарите во Хонг Конг. Така, на пример, China Citic Bank International во Хонг Конг им нуди на штедачите од Кина, кои се подготвени да инвестираат најмалку 512.000 долари, инјекција со mRNA вакцина. Во Кина, вакцината BioNTech/Pfizer не е широко достапна, но таа е во Хонг Конг и Макао бидејќи кинеските власти дозволија различна стратегија за вакцинација на тие територии. Сега кинеската комунистичка партија се откажа од ригорозната политика за нулта ковид, вклучително и ограничувањата за патување, така што значителен број кинески граѓани бараат поефикасни вакцини, без оглед на фактот што се новите соеви на вирусот САРС-КоВ-2. пробивање на стекната имунизациска вакцинација.

Инокулацијата со вакцината mRNA не е единствената дополнителна мамка што ја користат банкарите во Хонг Конг за да привлечат штедачи од Кина, заедно со каматата. Многумина од Европа, каде што вакцините mRNA беа широко достапни, би можеле да ја претпочитаат дополнителната понуда на банкари во Хонг Конг кои нудат тест возење во Бентли за пристигнување и депонирање пари, како и значителни попусти за престој во градот Four Seasons Hotel и се разбира, широк спектар на услуги во управувањето со личното богатство.

Треба да се знае дека за време на пандемијата, кинеските власти долго време ги истакнуваа предностите на кинеските вакцини, кои се засноваат на стари технологии на деактивирани вируси, додека кинеските медиуми ги критикуваа вакцините mRNA и ја доведуваа во прашање нивната безбедност. Сега атмосферата околу mRNA вакцините во кинеското општество се менува и тие добиваат на цена. Приватните клиники во Хонг Конг добиваат стотици прашања, а цената на една доза од вакцината mRNA е 359 долари. Неколку клиники во Хонг Конг резервираат пристигнување на луѓе од Кина за вакцинација, а Фармацевтската групација Шангај Фосун – дистрибутер на вакцините BioNTech/Pfizer – наплатува такса од 44 долари само за да го избере времето и местото на вакцинација во Хонг Конг.

Деловната можност ја препознаа и осигурителните компании во Кина, кои исто така размислуваат да организираат групни патувања за вакцинација.