БЕЗ ОВИЕ РАБОТИ НЕ МОЖЕШЕ ДА СЕ ЗАМИСЛИ НИТУ ЕДЕН ДОМ ВО ЈУГОСЛАВИЈА: Ги имаше речиси во секоја куќа, се сеќавате на нив? (ФОТО)

Иако денес сè е сменето, ние деновиве сме малку носталгични и решивме да се потсетиме што имаа сите просечни југословенски семејства во своите домови!

Како што напредува технологијата и поминува времето, така се зголемуваат и работите што ги користиме во секојдневниот живот – од апарати, до опрема за домаќинството и секојдневни потреби и украси за домот, па сè до детската забава и слатки.

Иако денес сè е сменето, ние деновиве сме малку носталгични и решивме да се потсетиме што имаа сите просечни југословенски семејства во своите домови!

Порано телевизорите изгледаа вака

Најдобар освежувач на воздухот

Ова е она што веројатно го правиме секој ден:

Бирајте телефон

Овој тип на телефон може да се заклучува со катанец, по потреба, за да не се јавуваат децата кога и како сакаат. Тој е заклучен така што едното копче е врзано за металот што го претставувал почетокот.

Беше невозможно да се биде без гоблени

Цигари од старо време

Познатиот есцајг

Најдобриот сојузник за убавина на жената

Шпорети од Слобода

Огледалото на секоја домаќинка