Бектеши: Доколку пекарите престанат да произведуваат леб, може да бидат санкционирани

Министерот за економија Крешник Бектеши на денешната прес-конференција одговори на заканите на пекарите од Сојузот на стопански комори, кои предупредија дека доколку владата го замрзне лебот на 33 денари, ќе го стопираат нивното производство. , бидејќи би предизвикало дневни загуби на пекарите од 3.000 до 15.000 евра.

Бектеши рече дека во случај пекарите да престанат со производството, Владата има законски одредби каде можат да санкционираат.

Инаку, денеска владата ја укина мерката за субвенционирана енергија за производителите на основни прехранбени производи, додека лебот ја замрзна на 33 денари.