БИЛ ГЕЈТС стана акционер во „Хајнекен“

0

Хајнекен е 53 проценти во сопственост на инвестициската компанија Л’Арк Грин од семејството Хајнекен. Акционерите ги имаат истите права во профит и дивиденда како „Хајнекен“, што е вклучено во AEX, но трговијата е многу помала.

Инвестирањето во акциите на „Хајнекен“ не му носи големи пари на Гејтс, пренесува Сеебиз, пренесува Политика рс. наведувајќи дека, според најновите податоци на Блумберг, неговото богатство веди 116 милијарди долари.

За споредба, наследникот на Хајнекен, Шарлин де Карвалхо вреди 15,2 милијарди долари.