Бојко Борисов: Ако се договориме за програмата, не е важно во кој мандат ќе се случи влада

0

Ако се договориме за програмата, нема да има значење во кој мандат ќе се случи, изјави лидерот на ГЕРБ, Бојко Борисов, во врска со можностите за формирање на редовна влада на Бугарија.

Борисов рече дека денеска ќе се разговара по сектори во рамките на програмата „Продолжуваме со промената – Демократска Бугарија“ (ПП – ДБ) за да се види колку е таа реална, дали е преценета, дали се финансира. Според Борисов, програмата на ГЕРБ-СДС е многукратно подобра, поконкретна, подетална, со сите сектори во неа.

Тој нагласи дека се обидел да се огради од разните „коментатори“, но додаде дека „не е фер кон гласачите“ на неговата партија. Борисов потенцираше и дека ГЕРБ-СДС не поставувала ултиматуми до ПП-ДБ. За да зборуваш за втор мандат и да кажеш дека дотогаш нема да покажете влада е некако нелогично, смета тој.