Браќа од Авганистан си го остварија детскиот сон и сами си направија автомобил кој наликува на класичен американски автомобил (ФОТО)

Браќа од Авганистан си го остварија детскиот сон и сами си направија автомобил кој наликува на класичен американски автомобил, Бјуик 1910, со капацитет за до 500 килограми. Автомобилот со 5 брзини може да вози и до 250 километри со еден резервоар бензин.