(ВИДЕО) ВАКА ИЗГЛЕДА АВТОПАТОТ ТАГ меѓу Османије и Газиантеп кој е затворен за превоз поради земјотресот

Автопатот ТАГ меѓу Османије и Газиантеп затворен за превоз поради земјотресот.
Земјотресот со јачина од 7,7 степени според Рихтеровата скала, со центар во областа Пазарџик, Кахраманмараш, предизвика големи разурнувања и на автопатот Тарсус-Адана-Газиантеп (ТАГ) меѓу Османије-Газиантеп. Додека патот меѓу Османије-Западна клучка Газиантеп е затворен за сообраќај поради оштетувањата, сообраќајот е пренасочен на државниот пат Д-400.