ВИДЕО | ‘НАДВОР ОД КОНТРОЛА!’ – Владимир Путин ги изгуби нервите – погледнете како пцуеше и упатуваше остри закани кон НАТО на важен настан: “Знаете како вели нашиот народ…“

Претседателот на Русија, Владимир Путин, претходниот ден изјави дека Москва нема намера да ги намали резервите на нуклеарно оружје.

Имаме повеќе нуклеарно оружје од земјите на НАТО. Ним им е јасно и затоа постојано не убедуваат да почнеме преговори за намалување на залихите, сепак, знаете што вели нашиот народ – кој ги ебе“, рекол Владимир Путин на панелот на Меѓународниот економски форум во Санкт Петербург, Русија.

Владимир Путин додал дека западните земји постојано ја провоцираат Москва да преземе остри акции и дека тие очекуваат таа да почне да „притиска копчиња“.

Нема потреба од тоа бидејќи непријателот на линијата на фронтот не е успешен. И сфаќајќи дека успехот е малку веројатен, тие нè предизвикуваат да преземеме некои тешки активности“, вели Владимир Путин.

Тој потсртува дека Русија може да употреби оружје за масовно уништување доколку постои закана за постоењето на државата. Рускиот „модерен цар“ се осврнал и на распоредувањето нуклеарно оружје во Белорусија. Ова, како што истакнува тој, е елемент на одвраќање.

За да не заборават на таа околност сите што размислуваат да ни нанесат стратешки пораз“, резимира првиот човек на Кремљ.

Меѓународниот економски форум во Санкт Петербург (SPIEF) ќе се одржи од 14. до 17. јуни.

Целиот говор на Владимир Путин можере да го погледнете ОВДЕ.