(ВИДЕО) НАСА ја претстави новата генерација вселенски одела за лет до Месечината

0

Американската вселенска агенција НАСА претстави нови модели на вселенски одела за астронаутите кои ќе учествуваат во новата ера на мисијата на Месечината.

Новиот дизајн е специјално опремен за астронаути кои ќе вршат научни експерименти на површината на Месечината. 

Прототипот на новиот вселенски костум ќе биде подобро опремен за женските астронаути.

НАСА се надева дека новиот вселенски костум ќе биде подготвен за мисијата Артемида III, која ќе тргне на Месечината во 2025 година.