ВИДЕО | ОБЈАВЕНА ПОСЛЕДНАТА СНИМКА ОД МЕРЛИН МОНРО – Секс симболот на минатиот век се однесувала многу чудно, а видеото е направено на само неколку дена пред нејзината смрт

Последната снимка на Мерлин Монро е направена само неколку дена пред нејзината смрт. Тоа било целосно приватно, а на јавноста и стана познато сосема случајно. 

Ова е последната позната снимка на вечниот секс симбол, Мерлин Монро.

Создадена е на крајот на јули 1962 година и ја прикажува Мерлин Монро на плажа како му позира на фотографот Џорџ Борис. Ја направиле случајни минувачи кои биле сведоци на фотографирањето.

Џорџ Борис подоцна изјавил дека било очигледно дека на Мерлин Монро „нешто и пречи“. Нејзините расположенија се движеле од хистерична смеа до бесмислени солзи. Таа била расеана и не обрнувала внимание на тоа што и кажуваат.

За потсетување, Мерлин Монро беше пронајдена мртва на 5. август 1962 година во нејзиниот стан во раните утрински часови од нејзиниот психијатар Ралф Гринсон. Нејзината куќна помошничка Јунис Мареј почувствувала дека нешто не е во ред со славната пејачка. Видела светлина под вратата, но не можела да влезе во собата.

Мерилин Монро
Мерлин Монро

Веста за смртта на Мерлин Монро се најде на насловната страница на сите тогашни весници. Стапката на самоубиства во Лос Анџелес се удвои по смртта на Мерлин Монро, а медиумите секојдневно добиваа десетици повици и писма со барања од читателите да дознаат што се случило со познатата актерка и пејачка, пишува порталот The Vintage News.

На погребот на најпознатата русокоса од тоа време присуствувале само нејзините најблиски луѓе, додека околу гробиштата биле собрани стотици љубопитни набљудувачи.

Популарноста на пејачката и актерка, која трае до ден-денес, е тесно поврзана со нејзиниот имиџ кој беше објавен во јавноста. Мерлин Монро, од една страна, беше секс симбол, модна икона и една од најпознатите ѕвезди на стариот Холивуд.

Од друга страна, таа беше позната по турбулентниот приватен живот, трагичното детство и прекумерното однесување. За неа пишуваа и новинарки и феминистки. 

Мерлин Монро беше уште еден борец за слобода кој на крајот немаше сили да го издржи притисокот и очекувањата на јавноста.