ВИДЕО | “УМРЕВ И ОТИДОВ ВО РАЈОТ!“ – Оваа девојка тврди дека била на другата страна и се вратила, а нејзиното искуство ја заледува крвта во телото!

0

Девојка по име Кортни Сантијаго (32 г.) тврди дека умрела и дека била во рајот 40 секунди, а во објавите на социјалната мрежа Тик Ток детално го опишала ова необично искуство, а со тоа привлече големо внимание кон себе.

Таа доживеала срцев удар, откако направила магнетна резонанца во јули 2022 година, за да си ја провери состојбата на нејзиното тело, бидејќи имала предуслов за рак на дојката.

Како што раскажува Кортни Сантијаго, откако и била дадена интравенска инјекција, таа почувствувала како се лизга во светот на соништата и одеднаш се нашла на плажата пред маж што никогаш не го запознала, но се чувствувала како отсекогаш да го познавала.

Бев мртва само 40 секунди, но се чувствував како цел живот. Не бев загрижена да го напуштам моето тело, мојот живот, мојот син или моето семејство. Ништо од тоа не беше важно. Немав концепт за време, само чувство на целосен мир, како да сум во рајот“, вака го опишала своето искуство оваа девојка.

Како што раскажала девојката, човекот што го запознала и рекол да не се грижи, дека се ќе биде во ред и дека нејзиното време се уште не е дојдено.

Одеднаш се најдов во планина од плажа. Тоа беше куќата на моето детство, градината во која играв како дете и каде што најмногу се чувствував поврзана со Бог“, додала потоа девојката.

Кога се разбудила, Кортни Сантијаго не можела да се движи бидејќи телото и било целосно замрзнато, не можела да зборува, само тивко зјапала сфаќајќи дека се вратила во живот.

На ова нејзино искуство му претходеле два тешки емоционални падови преку тешко раскинување и смрт на близок пријател.

Од почетокот на прегледот имав лошо чувство, точно знаев дека нешто ќе се случи, иако тоа беше рутински преглед. 100 отсто сум сигурна дека тоа што го доживеав не беше само обична несвестица, туку дека се најдов во рајот“, изјавила Кортни Сантијаго.