ВИРОЛОГОТ ШЕКЛЕР ОТКРИВА „Сите тие се деца на Омикрон“ – Има ли простор за паника поради новиот сој?!

0

Не мораме да вршиме никаков притисок врз луѓето кои се помлади, здрави, кои во меѓувреме се опоравиле или биле вакцинирани.

Вирологот Миланко Шеклер, изјави дека  нема причина за паника поради зголемениот број на заболени од корона вирусот,  наведувајќи дека  „сите тие се деца на омикрони“  и резултираат со  блага клиничка слика.

– Сите овие се деца на омикрони, односно,  ако на човечката рака гледаме како на омикрон, дланката е омикрон, а овие нови соеви се само прсти, и нема разлика. Да бидеш брутален, кога некој ќе ти удри шлаканица, боли раката, а не прстите – илустрира Шеклер.

Според него, огромен број луѓе се вакцинирани, огромен број ја надминале короната за да ја спознаат, а има многу луѓе кои биле во контакт со вирусот без да го знаат тоа.

Затоа, ништо епохално нема да се случи, рече Шеклер.

Не мораме да вршиме никаков притисок врз луѓето кои се помлади, здрави, кои во меѓувреме се опоравиле или биле вакцинирани.

Мислам дека навистина нема потреба, нагласи тој.