Водител убиен на директен пренос на Филипините, вооружен напаѓач влегол во студио и го застрелал двапати во глава, камерите снимиле се

Водителот на локална радио станица на Филипините е убиен за време на пренос во живо од вооружени напаѓачи кои упаднале во дом кој бил претворен во студио.

Хуан Џумалон (57) бил застрелан двапати во глава додека ја емитувал утринската програма на Фејсбук во градот Каламба, пренесува Телеграф.

На застрашувачките снимки од нападот, запрепастениот водител може да се види како гледа нагоре неколку секунди пред да се пукаат.

Напаѓачот, кој не се гледа на видеото, потоа и го зема златниот синџир од вратот, пред да замине со мотор со друго лице кое чека надвор од куќата.

Џумалон бил прогласен за мртов на пат кон болница. Мотивот за убиството на модераторот останува непознат за безбедносните органи.