„Возеше 180 на час, го молев да успори“: Милица Тодоровиќ и Дарко Лазиќ за малку ќе загинеа на автопат!

Милица Тодоровиќ се присети на едно лудо возење со Дарко Лазиќ во кое по чиста среќа поминале без повреди.

Милица Тодоровиќ еднаш раскажа како Дарко Лазиќ возел побрзо од дозволеното по автопатот и не сакал да ги послуша нејзините молби да успори.

– Бевме на пат за Јагодина, одевме до Палма на работа и Лазиќ возеше… Беше навистина сончево тој ден и наеднаш почна да врне, дождот беше неверојатен, а Дарко возеше околу 170-180 часот. Постојано го потсетував: „Полека малку, успори малку“, а тој ми вели: „Па, не се секирај“. Како што почна дождот, левото тркало му падна во каналот покрај насипот направен од камиони и оттаму почнавме да се вртиме. Фала богу, во тој момент како некој да го запре автопатот, па реков: „Ако сега некој нè нападне, да слеземе до бугарската граница“. Но, немаше ништо, фала богу, ниту гребнатинка. Се надевам дека научи лекција. Toj caka да вози брзо – изјави Милица во „Амиџи шоу“.