ВОЗНЕМИРУВАЧКО ВИДЕО! Девојче (11) падна од панорамско тркало во забавен парк: Таткото гледал се

Во бразилскиот град Рио Прето де Ева се случи хорор во забавен парк каде се собраа многу семејства со деца. Девојка (11) останала да виси на панорамско тркало во движење откако била скршена заштитната шина на него. Имаше ужасни крици.

Како што пренесуваат медиумите, застрашувачкиот инцидент се случил кога наеднаш се скршила безбедносната брава на столот што девојката ја делела со друга девојка (13).

Таа не можела да се одржи, паднала и се здобила со повреди на карлицата. Семејството рече дека се уште ги чекаат резултатите и се уште е во болница. Помладата девојка се здобила само со полесни повреди и оттогаш е пуштена од болница.

Таткото на девојчето бил на второто седиште со помалата ќерка кога се случил дефектот.

– Се свртевме пет пати и сфатив дека нешто не е во ред. Погледнав и видов дека ќерка ми виси наопаку. Кога погледнав повторно, таа веќе беше падната. Ја држев мојата втора, седумгодишна ќерка и не знаев што да правам

Забавниот парк, кој неодамна беше отворен и беше полн со посетители, сега е празен и морничаво пуст.

По инцидентот беше затворен, а кога се прошири веста за несреќата, се појави голема загриженост и се отворија многу прашања за безбедносните мерки во забавните паркови и одговорностите на управителите на таквите паркови.