ГЕНИЈАЛЕН ТРИК КАКО ДА СЕ ОСЛОБОДИТЕ ОД ПРЕКРЕМЕНАТА ВЛАГА НА ПРОЗОРИТЕ: Предизвикува мувла во куќата, а со овој лесен трик никогаш повеќе нема да имате ПРОБЛЕМИ

Ако влагата често се собира на вашите прозорци , тоа може да доведе до акумулација на мувла на прозорците , па дури и на ѕидовите и другите површини каде што се собира, па затоа вреди да се обидете со трикот што го дава корисничката на Facebook, г-ѓа Hinch, вистинско име Софи Хинчклиф.

– Вакви капки се таложат на секој прозорец во мојот стан и мислам дека е многу лошо, а купувањето одвлажнувач за секоја соба не ми е финансиски исплатливо – напишала жената за својот проблем.

жена, влага, куќа, ѕид

Многу луѓе се огласија со коментари, но една жена понуди многу интересно решение:

– Истурете малку ѓубре за мачки во стара чорап или платнена кеса и ставете го на прозорецот. Решението е евтино и можете да го користите со години, а навистина помага – одговорила Линда, велејќи дека нејзиното семејство го користи истиот метод во стар камп приколка во текот на зимата, пренесува The Sun.