Гинеколог ја осакатил сопругата на меден месец затоа што не можел да има односи со неа: Сè правел без анестезија

Во понеделник, на 6 ноември, ќе започне судењето на 54-годишниот гинеколог од Германија, кој обвинителството го обвинува за осакатување на женски полови органи и нанесување тешки телесни повреди. Наводно, лекарот пред неколку години со ножици и извадил парче од хименот на неговата сопруга.

Според она што беше кажано во судот, парот бил на меден месец во Емиратите во април 2019 година. Обвинетиот гинеколог се обидел да има секс со сопругата. Не успеал затоа што била девица, тој извадил дел од хименот со ножици.

Тогашната 31-годишна жена го поднела делото поради страв од закана од развод. Двајцата сопружници имаат германско државјанство со мигрантско потекло. Гинекологот наводно ја направил процедурата без никаква анестезија . Според обвинителството, жената претрпела силни болки и изгубила многу крв.

Обвинението е поднесено пред повеќе од две години.

Пред рочиштето, судот посочи дека кривичниот совет, во сегашниот состав, гледа доволно сомневање во врска со опасните физички повреди, но повеќе не е поврзано со наводното генитално осакатување . Според извештаите, кога случајот станал познат, лекарот го искористил правото да молчи и продолжил да работи. Презумпцијата на невиност важи до правосилна осуда.