Гори краварска фарма во атарот на штипско Лакавица

0

Гори краварска фарма во атарот на Лакавица, општина Штип. На терен се излезени десет пожарникари со три возила, а исто така а терен е екипата на Итната медицинска помош. Во моментов се одвива гаснењето на пожарот. Не се знае дали има повредени во огнената стихија.

Првично пожарот е пријавен во 16:10 часот во ТППЕ Штип. 

Ова се првични информации МИА ќе инфомрира од лице место за овој голем пожар.