ГОРКО СЕ ПОКАЈАЛ: „ОТИДОВ ВО ТУРЦИЈА ДА СИ ГИ НАПРАВАМ ЗАБИТЕ, А СЕГА ЛИЧАМ КАКО АЈКУЛА, НЕ МОЖЕВ ДА ЈА ЗАПРАМ КРВТА“

Џек Џејмс (22) отпатувал во Истанбул на стоматолошка работа во обид да изгледа „подобро пред камерата“.

И додека бил задоволен од првичните резултати, непцата подоцна почнале да крварат.

Џек бил шокиран кога открил дека неговите оригинални заби биле сомелени, велејќи дека тоа е како нешто од хорор филм.

Турција стана популарна кај Британците кои бараат третмани за убавина и козметика – често по мал дел од цената во споредба со клиниките во ОК.

Но, дома почнал да се бори со чистење со конец. Тој не размислувал за тоа додека забите не почнале да му крварат во мај 2023 година.

„Изгледаа добро додека не почнаа да крварат и болат“, објаснува тој.

„Барав итен стоматолог и направив рендген.

„Стоматологот рече дека забите ми се неред и дека имам инфекција. Тие рекоа дека ќе чини до 20 илјади фунти за да се поправат.

Не знаејќи што да прави, Џек повторно ја контактирал клиниката во Турција за да види дали можат да помогнат.

Тој рече: „Тие беа категорични дека не е нивна вина. Рекоа дека ќе треба повторно да платам за да го средам“.

Од очај, на почетокот на месецов долета во Турција за да му ги отстранат фурнирите, што го чинеше, вклучувајќи ги и летовите, дополнителни 4.500 фунти.

Таму, тој рече дека бил шокиран кога открил дека неговите вистински заби биле избричени за да изгледаат како „ајкула “.

Тој рече: „Почнаа да гнојат. Ми смрдеше здивот. Кога ги извадија фурнирите, видов дека ми избричиле толку многу заби.

Изгледав како ајкула.

„Тоа беше како нешто од хорор филм“.

Тој рече: „Ми ги извадија сите заби и апсцесот и ми ставија привремени заби. Беа потребни неколку недели за да се исчисти инфекцијата.’

Џек потоа можеше да постави нов сет на фурнири и се врати во ОК во јуни 2023 година. Но, за време на миењето, круната му испадна – и остана со празнина во забите.