Го видоа телото во каналот и скокнаа, а потоа следуваше драма: Снимена неверојатна глетка – Ова е неверојатна храброст! (ВИДЕО)

Маж денеска падна во канал во една бриселска општина, а две лица скокнаа за да го спасат.

Дека се случил овој инцидент го потврдија и локалната бриселска полиција, но и локалните пожарникари.

Двајца мажи храбро скокнале во водата за да му помогнат на мажот кој паднал во каналот, но завршил со хипотермија.

Сè се случило денеска околу 12:20 часот во близина на Милениумскиот иконоборец музеј на уметноста (МИМА), пишува The Brussels Times.

– Кога стигнавме, имаше три лица во водата. Меѓу нив бил и човекот кој прво паднал во каналот и уште двајца кои му пришле на помош. Нуркачите на противпожарната бригада ги извлекле сите тројца од заледената вода.

Човекот кој прв паднал во каналот бил во несвест кога бил извлечен и веднаш бил реанимиран. Тој е пренесен во болница во критична состојба. Други две лица имаат хипотермија и исто така се пренесени во болница.

Околностите на овој настан сè уште се нејасни и ќе биде потребна дополнителна истрага за да се утврди точно како дошло до инцидентот.