Двајца адвокати на Трамп поднесоа оставка: „Веќе нема да го застапуваме“

Трамп во моментов е обвинет по 34 точки од обвинението за обид за прикривање на вонбрачна афера за време на претседателската кампања.

Двајца адвокати кои го застапуваат поранешниот американски претседател Доналд Трамп , кој е федерално обвинет за незаконско чување доверливи документи, опструкција и други кривични дела, објавија денеска дека поднеле оставка.

„Утринава поднесовме оставка како советници на претседателот Трамп и повеќе нема да го застапуваме ниту во случајот на обвинетиот ниту во истрагата поврзана со настаните од 6 јануари“, изјавија Џим Трусти и Џон Роули во заедничката изјава.

Трамп во моментов е обвинет по 34 точки од обвинението за обид за прикривање на вонбрачна афера за време на претседателската кампања. Тој е под истрага и во Вашингтон и Атланта, што може да резултира со кривични пријави.

Специјалниот советник Смит против Трамп истражува дали тој и неговите сојузници се обиделе да ја поништат победата на Џозеф Бајден на претседателските избори во 2020 година.