ДЕТЕ (3) ЗАГИНАЛО ВО ДВОР ОД КУЌАТА – Трагедија кај Сјеница: „Сам се играл покрај колата“

Во селото Дражевиќе кај Сјеница денеска се случи несреќа во која настрада тригодишно дете.

Момчето си играло околу автомобилот кој бил паркиран во дворот од куќата и чиј прозорец бил полуотворен. Се претпоставува дека се обидел да влезе во возилото преку прозорецот, и стоел на надворешната калапа од возачката врата. Во еден момент, најверојатно, детето се лизнало и се заглавило меѓу стаклото и рамката од вратата, што ги нанело повредите од кои детето починало – вели изворот на Курир.
Изворот додава дека по десет минути мајката го пронашла детето без знаци на живот, по што итно било пренесено во болница, каде лекарите можеле само да констатираат смрт.

Полицијата врши увид и работи на утврдување на сите факти.

Да потсетиме, несреќата се случила во дворот од семејната куќа, каде детето си играло.

Екипата за итна помош, која дошла на повик на родителите, можела само да ја констатира смртта.