Дојави за бомби во 18 основни и средни училишта

0

 Во 18 основни и средни училишта во Скопје денеска повторно има дојави за поставени експлозивни направи. 

Од Министерството за внатрешни работи информираат дека се преземени мерки за безбедно евакуирање на училиштата и дека во тек се антитерористички проверки. 

– Денеска (09.02.2023) до 13.30 часот во СВР Скопје е пријавено дека на електронска адреса на 18 основни и средни училишта на подрачјето на Скопје е упатена закана за поставена експлозивна нaправа, информираа од МВР.