ДРАМА ВО ЖИВО! Ја водеше утринската емисија, па се онесвести – емитувањето ИТНО прекинато (ВИДЕО)

0

Не е сигурно зошто се онесвестила, но слично нешто и се случило во 2014 година, кога работела во друга телевизија.

Синоптичарка на локална телевизиска станица во Лос Анџелес  ненадејно се онесвестила на директен пренос во саботата наутро.

Колегите на Алиса Карсон Шварц, која ја презентира временската прогноза во утринската програма, мораа да го прекинат тој сегмент од емисијата кога Алиса ја наведна главата на пултот како да не и е добро, а потоа падна наназад зад него.

Алиса се обиде да остане смирена и да спречи несвестица, но и таа беше побрза. Таа полека се движеше додека главата не стигна до масата на која стоеше. Нејзините колеги тоа не го забележале во исто време. По неколку секунди, Ким испушти врескање додека нејзината колешка падна од столот, додека Медина им кажа на гледачите дека ќе направат „кратка пауза“ , пишува New York Post .

Утринската програма не се врати во сегментот во живо.

Подоцна, околу 14 часот и 30 минути, Шварц објави на Фејсбук дека ќе биде добро и им се заблагодари на пријателите и гледачите за нивните желби за нејзино опоравување. Не е сигурно зошто се онесвестила, но  нешто слично и се случило во 2014 година, кога работела во друга телевизија. Таа потоа повраќаше додека се емитуваше во живо и и беше дијагностициран „протек“ на срцев залисток.

-Сакам да им се заблагодарам на соработниците на Алис кои веднаш реагираа да и помогнат и повикаа брза помош. Алиса моментално е во болница. Се надеваме дека наскоро ќе имаме повеќе информации. Во меѓувреме, таа е во нашите мисли и се молиме наскоро да оздрави – изјави потпретседателот на медиумската компанија CBS од Лос Анџелес.