ДРАМА ВО УЧИЛИШТЕ! ПОЛИЦИЈАТА ГО ЗАТВОРИ ОБЈЕКТОТ Ученик донел огнено оружје, во акцијата учествуваат Кобрите

Операцијата е во тек.
Голема полициска акција во моментов е во тек во училиштето на Линке Винцеиле во Виена поради сомнение дека има ученик кој поседува огнено оружје.

Полицијата го затвори целото училиште и се претресува зградата, кат по кат.

Полицијата само официјално потврди дека „операцијата е во тек“.

Во акцијата учествуваат и специјалните единици Кобра и Вега, а од училиштето не сакаа да коментираат за моменталната состојба.