ЕВЕ КАКО Е ПРОНАЈДЕН ТАТКОТО МОНСТРУМ кој со години ја чувал својата ќерка(8) како робинка во када! Се обидел да се скрие, но ГО ИЗДАДЕЛ ЕДЕН УРЕД

0

Потрагата траеше 4 дена

Урош Пашајлиќ (38) , кој вчера беше уапсен во Карабурма под сомнение дека со години ја чувал својата ќерка (8) како „робинка“ во стан, во када, на Ѕвездара , бил лоциран преку базни станици за мобилни телефони.

-Потрагата по него е распишана на 24 март, уапсен е 4 дена подоцна во Карабурма  користејќи базни станици на мобилни телефони –  рече соговорникот од истрагата за овој случај.

Како што претходно соопшти обвинителството, Пашајлиќ е осомничен за сторени кривични дела семејно насилство, противправно лишување од слобода на штета на невенчана сопруга, како и кривични дела запуштање и злоупотреба на малолетно лице и кршење на семејни обврски кон дете.

Во рок од 48 часа, осомничениот ќе ја изнесе својата одбрана пред обвинителот, по што ќе бидат преземени сите потребни доказни дејствија за утврдување на сите наведени кривични дела кои му се товарат на осомничениот. Обвинителството по рочиштето ќе ја информира јавноста за натамошниот тек на постапката.

Сè што знаеме за случајот со „девојчето од када“ од Звездара

Осумгодишно девојче кое е пронајдено во стан на Ѕвездара во тешка состојба поради долго невнимание.

Случајот бил откриен кога жена со видливи тешки повреди на лицето отишла во полициска станица и го пријавила сопругот Урош Пашајлиќ во полиција. Таа потоа рекла и дека Пашајлиќ долго време ја чувал ќерка си како робинка, а полицијата го нашла детето во тешка состојба. „Таткото од пеколот“ денеска е уапсен во изнајмен стан во Карабурма.

Детето едвај било живо

–  Детето е пронајдено, така да се каже, едвај живо.  Таа има потреба од нега, а по нејзиниот татко насилник е започната потрага – велат за Телеграф.рс соговорници од истрагата.

Сопругата на Пашајлиќ во полиција се појавила со скршен нос и модринка под окото.

–  Дојде цела претепана и крвава.  Таа пријавила дека Урош ја претепал, дека насилството продолжува и дека е осумгодишно девојче кое е држено како робинка. Полицијата на Палилула излегла на местото и затекнала вознемирувачка сцена. Детето било спасено, но тој побегнал – додава.