Екстремисти нападнаа полициска станица во југоисточен Иран

Група бомбаши-самоубијци денеска нападна полициска станица во југоисточен Иран, при што е убиен е еден полицаец, јави иранската државна телевизија

Вооружена група нападна полициска станица во Захедан, град во иранската провинција Систан и Балучистан, на околу 500 километри југоисточно од главниот град Техеран.

Екстремистите на себе носеле експлозивни појаси, а двајца од нив и го активирале експлозивот.