ЕМА ИЗГРАДИЛА КУЌА ОД МАТЕРИЈАЛИ КОИ НЕКОГАШ ГИ КОРИСТЕЛЕ НАШИТЕ ПРЕДЦИ: Овој дом кој сам се одржува е ИДНИНАТА

Користејќи само кал и стари автомобилски гуми, Ема создала самоодржлив дом.

Ема ја проучувала старата одржлива градба, а потоа го искористила она што го имала во природата и направила дом кој се издржува. Како? Како основа користела стари автомобилски гуми, на нив ставила темел од кал и вода, додека на главниот ѕид имало дрво и кал, создавајќи структура која е добро изолирана.

Покрај тоа, таа го направила остатокот од куќата од дрво и стакло, за да постави соларни панели на покривот, благодарение на кои куќата произведува сопствена струја, а со тоа и топла вода.

Можеби расходите беа големи на почетокот, но куќата се исплатеше по само неколку месеци. Стаклена градина, која го формира предниот дел на куќата, формира ефект на стаклена градина, така што можете да одгледувате овошје и зеленчук во неа.

Погледнете како изгледа нејзиниот дом: