Жената го прави ова кога сака се*с: Мажи, треба да внимавате, тој знак ја издава

Говорот на телото е многу важен, затоа слушајте што се обидува да ви каже партнерката и на што ве наведува. Ова се сигналите со кои покажува дека сака секс:

Имено, сајтот за запознавање IllicitEncounters.com анкетирал 2.000 свои корисници како ја започнуваат сексуалната игра и направил листа со најчестите одговори од мажите и жените.

Анкетата е ограничена бидејќи на прашањата одговориле членовите на страницата што ги зближува луѓето, па нивните ставови можеби не се репрезентативни. Дефинитивно, клучот е секогаш комуникацијата, па општ совет е да го прашате партнерот како би сакал да иницира и како вие да иницирате. А, погледот на најчестите одговори ви дава навестување што да очекувате.

Како жените даваат дознаење дека сакаат секс?

– Долги сугестивни бакнежи и насмевка;

– Прашуваат: Дали сакаме да водиме љубов?;

– Носат провокативна долна облека;

– На партнерот му праќаат секси фотографија;

– Раката им се ,,лизга” по меѓуножјето на партнерот;

– Се соблекуваат пред партнерот;

– Тие легнуваат голи, а најчесто спијат во пижами;

– Го местат алармот на часовникот за „утринска акција“;

– Романтична вечер дома;

– Појадок во кревет.