„ЖЕНАТА ПОЧНУВА ДА СТАРЕЕ КОГА ВО НЕЈЗИНОТО ОДНЕСУВАЊЕ ЌЕ СЕ ЗАБЕЛЕЖАТ 2 РАБОТИ “: Мудро забележано од експерт за женска психологија

0

Ерик Марија Ремарк (1898 – 1970) германски писател кој остана запаметен по неговите познати дела („На Западот ништо ново“, „Три воени другари“), но и по неговите цитати. Имаше интересен поглед на љубовта и светот, а исто така и на процесот на стареење.

Тој тврди дека жената всушност почнува да старее кога ќе почне да ги крие своите недостатоци. Многу жени се обидуваат да ја сокријат својата вистинска возраст со користење на козметички третмани и корекции, но тоа навистина не е неопходно. Важно е да останеме млади во срцето и да се негуваме себеси на начин што ќе ја одразува нашата внатрешна состојба.

Нашата возраст може да се види во начинот на кој одиме, зборуваме, гласот и однесување, па затоа е важно да одржуваме здрав начин на живот, да ги држиме рамената исправени, да се гордееме со себе и да избегнуваме стрес. Обидите да се сокрие возраста се бескорисни и може да бидат смешни.

Годините не се причина да престанеме да се грижиме за себе. Грижете се за вашето тело и кожа со употреба на благи креми, неутрална шминка и квалитетна козметика. Не треба да бидеме вулгарни, туку треба да се гордееме со нашата возраст и да ја прифатиме како дел од нашето искуство и мудрост. На крајот на денот, годините се само бројка и не треба се да земаме при срце, туку да се фокусираме на она што е навистина важно во животот, пишува svezazenu. net