ЖЕНА МОНСТРУМ – Ужас! Мајка си го фрлила своето новороденче во контејнер за ѓубре – осудена на 16 години затвор

Жена од Ново Мексико, која го оставила своето новороденче во контејнер минатата година, е осудена на 16 години затвор, објавуваат странските медиуми.

Судот ја осуди Алексис Авила, сега 19 години, за обид за убиство од прв степен и злоупотреба на деца во април, објави КОБ со седиште во Албакерки.

Минувачите го пронашле детето во Хобс, град со околу 40.000 жители во југоисточниот дел на државата.

Алексис Авила, која тогаш имала 18 години, ѝ рекла на полицијата дека не знаела дека е бремена до ден пред да се породи.

Знам дека тоа што го направив беше погрешно, а единствената личност на која навистина треба да и се извинам е моето бебе“, изјавила Алексис Авила пред судот.

Законот во Ново Мексико им дозволува на луѓето да носат бебиња стари до 90 дена на „безбедни локации“ без трошоци за напуштање деца.