ЖЕНИТЕ (ПО)ЛУДУВААТ ПО ТЕДИ ЧАНТИ: Плаќаат по 3.000 евра, а еве од што се направени

0

Во студените денови ќе ве освои и чантата „теди“. Најпопуларен меѓу блогерите е шопер моделот, а еден од поскапите модели е „вреќа“ од компанијата „Ботега Венета“.

Како поинаку да се нарече материјалот од кој се направени „меки“ чанти ако не – ќебиња? Без разлика дали е од природно или вештачко потекло, текстурата и обработката на овој материјал е иста како што некогаш се нанесуваше на топлите ќебиња, популарни во зимскиот период. А сепак, некои од нив се многу скапи.

Терминот „теди“ чанта стана популарен во модниот речник , исто како што беше прекарот за модерни, меки палта од вештачко крзно во кои жените уживаат со години. И тие чанти станаа главен моден тренд. А понекогаш се носат и со кадифено палто.

Сега во мода се најразновидните модели направени од сличен материјал. Се изработуваат чанти „клач“ кои се во рачна работа и успеваат да ги исткаат или дури да ги направат од фрлена волна. Чести се и чантите „шопер“ на кои им нема рамни при планирањето на долг престој во град, па ни треба „се што имаме“.

Познатата „Ботега Венета“ знае да не изненади со едноставни модели по смешни цени, а веќе неколку години нуди и модел на обична „чанта“ со ефективни дебели и долги реси. Блогерите сега се воодушевени од овој модел, но цената е пречка што ќе ја направи ваквата чанта недостижна за обичната жена.

Оваа „теди“ чанта, имено, чини речиси 3.000 евра , а „објаснувањето“ е дека всушност е направена од фино јагнешко крзно. Иако за многумина ова ќе биде аргумент дека никогаш не го сакаат, некои жени би сакале да го видат во нивната колекција. Што велите вие?