ЗЕМЈОТРЕС ЈА ПОГОДИ ХРВАТСКАТА: Се почувствувал и во Босна и Херцеговина

Хрватска во попладневните часови во 19:23 часот ја погоди силен земјотрес.

Епицентарот на земјотресот бил на 19 километри северозападно од Бихаќ во Босна и Херцеговина .

Почетната јачина на земјотресот беше проценета на 4 степени според Рихтеровата скала .

ЕМСЦ последователно ја намали проценката на јачината на ударот на 2,9 степени според Рихтеровата скала.