Идиличниот ден на плажа се претвори во хорор кога тулјан нападна дете и капач (ВИДЕО)

Идиличен ден на плажа се претвори во хорор кога тулјан нападна дете и капач

Туристите ја снимиле „слаткиот тулјан“, која набрзо се претвори во чудовиште.

Низ социјалните мрежи се прошири видео од плажата во Кејп Таун (Република Јужна Африка) каде туристите снимаат тулјан како влегува во морето од плажа. Туристите коментираат дека тој е симпатиен, но набрзо се претвора во вистински морски лав и почнува да ги напаѓа капачите.

Притоа тој успешно го нападнал момчето, а откако останатите капачи го одбраниле, спасувачите им дале знак на сите други да излезат на брегот. Притоа, последната била капачка која со лежерно темпо пливала кон брегот кога и таа била нападната од фока.

Капачката почнала да вреска и неуспешно се обидела да се одбрани од каснувањето се додека спасувачите не и пришле на помош и успеале да ја фатат тулјанот. Откако сите капачи отишле на плажа, спасителот го вратил тулјанот во морето.

На социјалните мрежи е објавена снимка од идиличен ден на плажа која се претвори во хорор за капачите, а можете да ја погледнете во продолжение.