ИРОНИЈА! ШОК ДЕТАЛ ОД Обвинението: Откриено каде живее Радоје Звицер

0

Радоје Звицер, водачот на кавачкиот клан е регистриран на адреса во населбата Шкаљари во Котор.

Во обвинителниот акт поднесен од Специјалното државно обвинителство во Црна Гора, се наведува дека престојувалиштето на лидерот на „Кавчаните“ е всушност во населбата од каде потекнуваат членовите на спротивставениот клан Шкаљар.

Водачот на кланот Шкаљар, Јован Вукотиќ, беше убиен на 8 септември минатата година во Истанбул, во населбата Шишли. 

На 30 декември минатата година, Специјалното државно обвинителство во Црна Гора поднесе обвинение од повеќе од 80 страници против членовите на кавачкиот клан, на чело со водачите Радој Звицер и Слободан Кашчелан.

Ова обвинение го обвинува Звицер дека организирал криминална група од 11 членови и дека го наредил и организирал убиството на „пинк пантер“ Милан Љепоја во декември 2020 година во кланицата во Ритопек, обидот за убиство на Јован Вукотиќ во октомври 2020 година и вклучува меѓународен шверц на кокаин, оружје и перење пари.