Искрена исповед на млад љубовник: 20 години беше постара од мене, ме третираше како играчка – Морав да се кријам во бањата!

Еден помлад маж опишува зошто е непријатно да се биде помлад љубовник, иако на крајот не се кае за искуството. Запознавањето со постара жена го опиша како непријатна и еднострана врска.

Тој бил „играчка“ една година на дама која беше 20 години постара. Нивните состаноци беа неверојатно незгодни, а еве зошто…

Човекот ги опишал сите непријатни аспекти кои го мачат помладиот љубовник. Тој објасни како морал да се помири со фактот дека таа излегува со него само поради неговиот физички изглед. Тој во основа бил нејзин „момче-играчка“.

Се гледале еднаш неделно и воопшто не зборуваа за тоа. Нивната врска траеше нешто повеќе од една година. Разликата во години стана навистина пеколна кога човекот сфатил дека е млад колку едно од децата на неговата љубовница.

Тој кажал дека никогаш не го запознал нејзиниот постар син бидејќи бил една година помлад од него.

Тој исто така истакна дека многумина во неговиот живот ја осудувале неговата романтична ситуација. Додека неговите пријатели мислеле дека е кул, неговите сестри и пријателките се згрозиле од тоа. Тој, исто така, брзо научил дека најлесниот начин да ги исклучи девојките на негова возраст е само да им даде до знаење дека некогаш се забавувал со постара жена.

Технологијата и сленгот исто така претставуваа проблеми во нивниот однос, бидејќи разликите меѓу постарите и помладите генерации се неизбежни.

Имаше многу јасни технолошки и културни разлики кои беше невозможно да се надминат, објасни тој. Имаше посериозни проблеми и на други нивоа, бидејќи таа го живееше животот во потполност пред тој да се појави. Таа имаше живот пред него од кој тој никогаш не можеше да биде дел. Таа беше разведена и тоа беше постојан проблем бидејќи нејзиниот поранешен сопруг наутро го оставаше нивното помало дете кај неа. Нему му било незгодно да се крие во бањата додека нејзиниот син и поранешниот сопруг биле во станот.

Постарите дами „сето тоа го виделе“ претходно и многу е тешко да ги импресионирате, особено оние многу привлечните, вели тој. Конечно, човекот заклучил дека врските со големи разлики во возраста едноставно не се одржливи на долг рок.

Очигледно имало временско ограничување и тој едноставно не гледа на долг рок кога жената е толку постара. Тој додаде дека таков брак нема смисла и дека најверојатно нема да имате деца во такви случаи. Тој смета дека ваквата врска е само забава, а особено е опасно, според него, емотивно да се врзеш за таа личност.

Тој истакна дека воопшто не жали за тоа искуство и покрај сите проблеми со кои се соочил, бидејќи научил многу од неа и уживал да поминува време со неа.

Искуството дефинитивно го натерало да посака да излегува со некој на негова возраст, пишува The Sun.