Ислам Абази го прифаќа барањето на Бојан Јовановски, се отвора случај за да се расправа за неговата мака

0

 Првиот човек на Обвинителството за организиран криминал Ислам Абази поднесе предмет откако Бојан Јовановски испратил допис во кој бара прифаќање да му предаде дел од бомбите поврзани со некои кривични дела и измами од Кривичниот суд. информира Журнал.

За Макфакс, од Обвинителството велат дека предметот е доделен на обвинител кој ќе го сослуша Јвоанвоски, а потоа ќе го извести Абази. Абази нема да го слуша лично затоа што тоа треба да го направат обвинителите.

Јовановски побара лично да се сретне со Абази и во присуство на неговите адвокати Владимир Туфегџиќ и Сашо Дуковски да му ги предаде доказите за измама бидејќи, како што вели, само нему му верува.

Тој преку адвокатскиот тим ги извести медиумите дека сака да поднесе кривични пријави за криминални и коруптивни дејствија од лица од највисоките структури на политиката, судството, бизнис елитата и други лица.

Бомбите што ги поседува, како што вели, се аудио снимки, транскрипти, пораки, фотографии и видеа.