И ПОДАРИЛЕ АВТОМОБИЛ- Положила возачки испит на 960-тиот обид: „Знаев дека ќе положам, возам феноменално“ (ВИДЕО)

0

„Немавме храброст да и кажеме да престане бидејќи постојано се појавуваше“, велат инструкторите.

Неуспехот на возачки испит е вистинска траума за многу возачи. Но, можете ли да замислите како се чувствуваат возачите кои полагаат речиси илјада пати?

Одговорот на тоа прашање го дава госпоѓата Ча Са-сун од Јужна Кореја, која по 960 обиди го положила возачкиот испит!

Иако сето тоа се случи пред десет години, приказната дури сега се „разнесе“ во медиумите.

Според DailyMail , нејзината авантура започнала во 2005 година кога за прв пат паднала на писмениот тест за сообраќајни прописи.

Потоа следуваат нови неуспеси, а писмениот испит го положила во 2010 година, кога имала 69 години, на 860. обид.

Наскоро дојде време да се вози…

Ниту госпоѓата Са-сун не се истакна во тој дел, но по сто обиди и потрошени 12.500 евра – прославата можеше да започне.

Меѓу многуте честитки беа и нејзините инструктори за возење кои со текот на времето станаа нејзини добри пријатели.

„Кога конечно ја доби лиценцата, сите ја прославивме и ја прегрнавме, фрлавме цвеќиња по неа… Сите имавме голем товар од грбот. Немавме храброст или срце да и кажеме да се откаже бидејќи постојано се појавуваше“, рече Парк Су-Јеон , инструктор во локална автошкола.

По полагањето на возачки испит, г-ѓа Са-сун изјави дека е одличен возач и дека и е потребна возачка дозвола за да може да ги однесе внуците во зоолошка градина.

Пред неколку години нејзината приказна го привлече вниманието на Hyundai кој ја награди со автомобил вреден 15.000 евра. Таа беше главната ѕвезда на нивната реклама.