Како да дознаете дали вашиот партнер не ја преболел поранешната! 4 знаци секогаш го издаваат: Внимавајте ако го зборува ова

Препознајте ги навреме знаците дека мажот со кој сте во врска или планирате да бидете, не ја преболел поранешната љубов.

Кошмарот на секоја жена кога започнува романса со маж кој неодамна излегол од друга врска е поранешна девојка. Колку и да е самоуверена, таа не може а да не се запраша дали „нејзиниот маж“ сè уште има чувства кон жената што практично ја сакаше до неодамна…

Несигурноста се зголемува ако поранешните љубовници сè уште се во контакт. Дали cè уште имаат чувства еден кон друг или едноставно се пријатели ? Има сигнали кои ќе ја откријат дали тој сè уште има чувства кон поранешната девојка.

1. Тој е со вас, но е отсутен

Не одбива да излезе со вас и вашите пријатели, но како воопшто да го нема. Не покажува дека го интересира тоа што го зборувате, нема желба да знае како да го помине вашето време, или не му е грижа каде одите, или е неодлучен… Тој дава кратки одговори на сериозни прашања поврзани со вашата врска, се обидува да ја избегне суштината бидејќи самиот не е сигурен. Дали се ослободил од чувствата за пранешната девојка? Не сфаќајте погрешно, ова не е лош човек, не сака ни да ве повреди, но не е доволно храбар да се справи ниту со сопствените чувства. Можно е одредени места или активности да го потсетуваат на поранешна врска. Тој изгледа затворено, размислете за тоа, а потоа нема да ви даде конкретно објаснување за неговото однесување. Потоа се ,,гаси” за секунда, а потоа се оправдува дека не му е ништо.

Луѓето кои сè уште се вљубени во пранешните ќе имаат емотивни врски со нештата и местата што ги поврзуваат со нив”.

Места обидете се да ги замените – старите спомени за нови“, вели експертот за односи Џена Понмен за ,,Bustle”. Доколку забележите такво однесување кај мажот, време е да разговарате.

2. Поранепната партнерка често е главна тема на разговор

Наместо да открие кои теми ве интересираат, да ве запознае и да покаже дека е заинтересиран, тој постојано ја спомнува својата поранешна љубов ? Која тема и да отвориш, тој се сеќава дека поранешната девојка го правела тоа на овој или оној начин, ги спомнува и интимните односи со неа , ги анализира, па дури оди дотаму што се прашува дали и ти би го направила истото и можеби го применил тој модел… Ако чувствувате дека имате доволно материјал за да напишете книга за неговата поранешна љубов, тогаш сте во сериозна неволја.

3. Ја изгубил вербата во љубовта

Ќе забележите и дека сè уште е опседнат со ппранешната со тоа што со негативен тон ќе зборува за чувствата и успесите во врскитеТој сè уште не го надминал болното раскинување , а неговите реакции покажуваат дека е повреден и разочаран. Тој може отворено да ви го признае тоа – што обично е јасен сигнал дека веројатно не е подготвен за подолга, посериозна врска. Дури и да не сака да признае, некои од неговите реченици откриваат дека не е подготвен за врска и не сака да се обврзува некое време. Нема да го промениш мислењето на мажот така. Можно е да ги крие чувствата, а на прашањето за иднината на вашата врска, најчесто одговара дека има време, ќе видите како ќе помине и дека треба да размисли. Несигурноста ќе го издаде.

4. Зборува само лошо за поранешната љубов

Некои мажи кои не го преболеле раскинувањето, секоја приказна ја „вртат“ околу својата поранешна љубов. Не успеа да се огради и да се помири дека е готово, а ваквото однесување релативно лесно се препознава. Она што е опасно е да останете во врска со таков маж, како и да верувате дека веднаш ќе скокне во сериозна врска. Ова ретко се случува затоа што и двајцата треба да бидете подготвени за врска, да имате искрени намери… Човек кој не ја преболел поранешната е склон постојано да зборува лошо за неа.

Не само што е грдо да „оцрните“ некој што бил дел од вашиот живот, туку е и јасен знак дека не го преболел тоа. Можеби се убедува дека е или, од друга страна, сака да остави добар впечаток, но дефинитивно е препорачливо да се држите настрана од луѓето кои лошо зборуваат за поранешните партнери. Тоа доволно зборува за нив дека не се подготвени да се фокусираат на иднината, но ниту се подготвени да го прифатат минатото.