КАКО Е ОВА ВОЗМОЖНО !? Бизарна интервенција на пожарникарите: “Слушав чудни звуци во зградата, мислев дека е несреќа, а потоа…“

Пожарникарите од Берлина, Германија, имаа необична интервенција во вторникот вечерта.

Еден од станарите на петкатницата на улицата „Максштрасе“, во квартот Берлин-Свадба, повикал итна помош бидејќи слушнал лелек во зградата. Човекот мислел како и пожарникарите кои пристигнале на пријавената адреса дека се работи за несреќен случај во еден од становите на горниот дел од зградата.

Но, тоа не бил случајот. Според портпаролот на пожарникарите, тие по увидот во „сомнителниот“ стан не нашле никого, а потоа еден пожарникар решил да го запали оџакот на зградата, во него, на висина на таванот што ги дели четвртиот и петтиот кат, здогледале машка фигура.

За да го извадат од оџакот, пожарникарите направиле голема дупка во ѕидот. Кога успеале да го извлечат, тој целосно бил покриен со прашина и констатирале дека мажот е потешко повреден, па на местото на настанот му била укажана прва медицинска помош, а потоа тој бил префрлен на лекување во болница. Целата интервенција траела околу еден час, а што правел човекот на покривот и како паднал во отворот на оџакот засега не се знае. Сепак, според германските медиуми, познато е дека тој бил под дејство на наркотични дроги.