КИДНАПИРАН ОД РОДИТЕЛИ МИЛИОНЕРИ И ПРОДАДЕН НА МИЛИЈАРДЕРИ НА ЦРН ПАЗАР: Од луксуз отишол во уште поголем, а потоа следел ШОКАНТЕН ПРЕСВРТ

Меи Зикианг (27) од Кина пораснал во семејство на милијардери кое го посвоило откако бил киднапиран од неговото биолошко семејство и злоставуван две години. Необичната животна приказна и пресврт кога се вратил во своето биолошко семејство кои се милионери привлече големо внимание на кинеската социјална мрежа Веибо.

Меи на мрежата Веибо беше опишана како човек кој пораснал богат, а потоа по немил настан завршил во уште побогато семејство. Сензација стана снимката од момче кое носи Ролекс и вози Порше додека зборува за необични настани.

Што се случи со Миа Зичијанг?

Меи бил киднапиранаво јули 1997 година додека си играл во близина на семејната куќа. Во моментот на киднапирањето тој имал две години. Во интервју за кинескиот весник Џиупаи, тој изјавил дека по киднапирањето бил продаден на црниот пазар на неименувано семејство. Во овој период тој не јадел ништо и бил слаб и изнемоштен. Семејството што го купило решило, условно кажано, да го врати како несакана роба, но, како што појасни, го земале бабите и дедовците на луѓето кои не го сакале. Тој израснал со две постари девојки и едно помладо момче.

По завршувањето на средното училиште, бидејќи не сакал да оди на факултет, се вработил во локална болница, но набрзо започнал приватен бизнис во индустријата за игри. Во неговите работни дваесетти, почувствувал голема желба да ги пронајде своите биолошки родители.

По многу разговори и совети од неговите баба и дедо посвоители, тој испрати примерок од ДНК во Фуџијан, крајбрежна кинеска провинција, за да неколку години подоцна, поточно во јуни 2022 година ги пронајде.

Неговото биолошко семејство го барало 25 години

По киднапирањето во 1997 година, семејството и полицијата 20 дена интензивно трагало по Меи. Иако надлежните не можеле да најдат никаква трага, семејството продолжило со потрагата и во следните години. Нивната најголема желба да го пронајдат им се исполнила по две децении тагување и верување дека тие се виновни за неговото исчезнување.

Во извештајот за „мајчинството“ пишува дека Меи по киднапирањето живеел во семејство на милијардер, а кога се вратил во биолошкото семејство им се вратил на милионерите. Во интервјуто што го даде за „Џиупаи“ не сакаше да ја спомене финансиската состојба на семејството што го посвои, ниту статусот на неговото семејство, но новинарите дознаа дека се работи за две угледни и многу богати семејства.