Ковачевски на презентација на втората нова инвестиција на германската компанија „Герсхајмер“

0

Премиерот Димитар Ковачевски денеска, во 10:00 часот, ќе одржи говор на настанот по повод презентацијата на втората нова инвестиција на германската компанија „Герсхајмер“ во Технолошко индустриската развојна зона (ЗЖТИ- 2), соопштуваат од Владата. 

На овој настан ќе учествува и министерот за економија Крешник Бектеши, а по продукциската турнеја ќе има и говори и презентација за новата инвестиција на Оливер Бургел, потпретседател на „Герсхајмер“, заменик амбасадорот на Германија во земјата, Ото Граф, како и директорот на ЗЖТИ, Јован Деспотовски.

Новиот производствен капацитет на „Герсхајмер“ ќе биде позициониран веднаш до постоечкиот, во кој германската компанија веќе произведува пластична амбалажа за фармацевтската индустрија. Новата инвестиција е и најголемата поединечна инвестиција воопшто во слободните економски зони“, велат од Владата.